Thea SavoryThea Savory  geloof en passie


Thea Savory werd geboren als Thea van Huis op 29 november 1960 in Utrecht. Zij studeerde geneeskunde en specialiseerde zich daarbij als tropenarts. Zij vertrok in 1991 naar Zambia om in het Nyanje hospital in de Oost Provincie te werken.

 

Zij trouwde in 1993 met Tom Savory, de van oorsprong Britse eigenaar van The Moorings Farm, en kreeg met hem twee zonen, Lee en Coulsey.  Zij werkte toen verschillende jaren in Monze Hospital en werd uiteindelijk huisarts voor de 450 mensen en kinderen op de farm. Voor het bedrijf deed zij ook de administratie, de boekhouding en een deel van de personeelszaken.

 

De afgelopen jaren werkte Thea voor Cidrz (Centre for infectious Disease Research Zambia) een organisatie die de regering helpt met het opzetten van aids-klinieken en het opsporen en op medicijnen houden van aidspatienten en het verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg. Thea en haar team zijn verantwoordelijk voor 16 aids klinieken in de Zuid Provincie van Zambia.


 

In 2008 kwam Tom op tragische wijze om het leven bij een roofoverval op de boerderij. Thea besloot het bedrijf voort te zetten. Sinds een paar jaar hebben haar zonen Lee en Coulsey  de dagelijkse leiding van het bedrijf over genomen. 

 


Thea is actief in EveryNation Church Community Church in Mazabuka. Zij leidt bijbelstudies en retraites voor vrouwen. Zie voor meer informatie over haar kerkgenootschap

 

www.everynation.orgHaar oudere zus Carla, heeft haar in 2007 met een cameraploeg van de EO bezocht voor het programma "Onverwachts Bezoek". De opname werd in februari 2008 uitgezonden.                                                                                                       


                                                                                                      Copyright Mwabuka © All Rights Reserved

 
 
 


Jaarlijks rond de Kerst stuurt Thea een rondzendbrief naar geinteresseerden en donateurs.

laatste Rondzendbrief

 

                Haar werk steunen

 

Wilt u het werk van Thea Savory via Mwabuka steunen, dan kunt u uw schenking overmaken naar

NL92 INGB 0005573827 ten name van Stichting Mwabuka, onder vermelding van "gift".

 Wij stellen het op prijs als u ons uw emailadres en postadres laat weten, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van nieuwe ontwikkelingen. Wij zullen daarvoor bij voorkeur uw emailadres gebruiken